Even voorstellen

Mijn naam is Emma van Rooijen en ik woon in Utrecht samen met 2 Maine Coons en een Bengaal. Ik ben gediplomeerd kattentrimster en kom graag bij je aan huis.

In mijn jeugd ben ik opgegroeid met katten en zodra ik zelfstandig ging wonen met genoeg ruimte kwamen er uiteraard katten. Ik vind het fantastische dieren met elk een eigen karakter.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met vachtproblemen bij mijn 2 Maine Coons. De vacht ontwikkelde gemakkelijk klitten die ik er zelf niet meer uitgekamd kreeg. Met mijn Maine Coons kwam ik bij een hondentrimsalon terecht die ook katten erbij deed. Toen leek het mij al leuk om dat zelf te kunnen bij mijn eigen katten. Ik zocht naar informatie over een opleiding tot kattentrimster en daar bleef het bij.

Na enige tijd hadden de twee Coons weer dermate last van klitten dat ik wederom naar een trimmer moest. Ik vond een buitengewoon goede trimster die gespecialiseerd is in enkel katten trimmen. Met grote interesse sloeg ik haar vakmanschap gade en het begon weer te kriebelen om dit zelf te kunnen. Ik vertelde haar dat waarop zij mij vroeg of ik geen opleiding tot professioneel kattentrimster wilde gaan doen. Het moest zo zijn.

Na een open dag bij de Katten Academie was ik gelijk verkocht. Dit is wat ik wil. Niet lang daarna heb ik de basisopleiding tot professioneel kattentrimmer gevolgd. Vervolgens heb ik met veel plezier de vervolgopleiding gedaan en mijn diploma behaald. De vacht van mijn eigen katten kan ik nu prima onderhouden. Graag wil ik ook andere katten en hun eigenaren helpen bij het verzorgen van de vacht. Inmiddels is dit mijn passie geworden.